Poradna Zahradní skleníky


Autor: | Vloženo: 01.04.2014 000 16:34 | Témata: Poradna Zahradní skleníky

Skleník

prosím o doporučení typu skleníku, materiál a další podrobnosti, co bych měla koupit, dále bych potřebovala vědět ohledně smontování je nato firma. velikost skleníku okolo 3m d. š.2,5. Děkuji

  • František Kladiva - LIMES Litomyšl

    František Kladiva - LIMES Litomyšl

    2. dubna 2014

    Dobrý den,
    je to dosti složitá a rozsáhlá otázka. Mohl bych Vám doporučit některý z typů, které vyrábíme přímo my - myslím si, že jsou nejkvalitnější na trhu. Ať už z kvalitnější řady pozinkovaných skleníků http://www.limes.cz..., či ze řady Hobby (http://www.limes.cz...). Samozřejmě mají vyšší cenu, než ty, které se dováží z Asie a prodávají tu jako kvalitní evropské skleníky :-) Důležité je ale především to, co píšete. To znmená vybrat si materiály ze kterých jsou skleníky vyrobeny - spoléhat se na zkušenosti spokojených zákazníků - případně na svůj vlastní rozum a nedat jenom na reklamní kampaně kterékoli firmy. Myslím si, že do našich podmínek je důležitá pevnost. Protože říkáme už dvacet let, že na prvním místě je u nás spokojenost zákazníků, nenajdete u nás žádné laciné hliníkové skleníky. Když se podíváte do montážních návodů některých těchto skleníků, najudete tam např., že skleník by neměl stát v místě, kde fouká silný vítr, případně že v zimě je nutné podložit střechu, aby ji sníh neprolomil apod...... Důležitým bodem jsou samozřejmě výplně. Zvolit sklo - či polykarbonát. Složitá otázka. Sklo má několikanásobně delší životnost a lepší podmínky pro rostliny. Je ale oproti plastům lehčí, nemusíte se bát, že při montáži Vám při neopatrném zacházení praskne. Osobně doporučuji skleníkové sklo, v nabídce však máme oba typy výplní - v některých případech je i polykarbonát vhodnější. (hodně exponované místo apod.). Je to opravdu na dlouhý článek. Sám jsem před lety základní informace při rozhodování o skleníku prezentoval na webu Abecedazahrady. Pokud si budete chtít články přečíst, najdete je na adresách: http://abecedazahrady.dama.cz...
    http://abecedazahrady.dama.cz...
    http://abecedazahrady.dama.cz...
    http://abecedazahrady.dama.cz...
    Snad Vám tyto informace pomohou při rozhodování. Důležité je myslet na to, že pokud si vyberete dobře, bude Vám skleník sloužit dalších min. 20-30 let. Často si lidé myslí, že ušetří - a pak zjistí, že si musí za pár let kupovat jiný skleník - a místo úspory je spousta peněz utracených navíc.
    Přeji šťastnou ruku při výběru

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Libuše Holubová

      3. dubna 2014 - Libuše Holubová

      Děkuji za odpověď, vybrala jsem skleník VeGa LuX 8000. doufám, že je dobrý prosím o zhodnocení.


    • František Kladiva - LIMES Litomyšl

      3. dubna 2014 - František Kladiva - LIMES Litomyšl

      Dobrý den,
      nejsem asi v tomto případě moc objektivní, já osobně s asijskými skleníky vůbec nesympatizuji (a není to jen proto, že je to naše konkurence :-) ). Když se podíváte k tomuto typu na recenze od zákazníků, tak tam jsou jen 2 - a bě jsou hodně negativní a nedoporučují produkt. Nemusí to však samozřejmě znamenat to, že Vy budete s tímto skleníkem také nespokojená. Záleží na mnoha okolnostech, na požadavcích a představách zákazníka,... V každém případě však tyto recenze nestaví skleník do nejlepšího světla. Ale ony podobné recenze jsou u mnoha dalších čínských či izraelských skleníků, takže to patrně nebude jen neobjektivní hodnocení jednoho zákazníka, který (jak se říká) "se jen špatně vyspal" :-)
      Pokud bych já osobně měl hodnotit třeba alespoň pár technických informací, tak mi přijde hodně nízký. Když si vezmete, že výška dveří je uváděna 161 cm, tak (nyní pouze odhaduji dle obrázku) hřebenová výška není ani 180 cm a boční výška cca 110 cm. Opravdu to není moc - kromě toho, že se budete ohýbat prakticky stále, tak výška 110 je dost nízká - čím má skleník menší objem, tím se totiž více přehřívá,... My např. máme u všech typů boční výšku 140 cm - a to je prakticky hraniční. Určitě se ale prodávají i tyto skleníky - a pokud budete mít štěstí a nepřijde nějaké extrémní zatížení sněhem či větrem, tak Vám určitě pár let bude sloužit.
      Přeji krásný den - a hlavně ať jste spokojena se svým výběrem ;-)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.