Nejnovější recenze ze sekce Zahradní skleníky
- Výborný skleník. Sice v něm nemáme úrodu, protože jsme ho použili jako kopuli na bazén. Ale jsme s ním spokojení. V bazénu je příjemně teplo a nepadá do něj žádné smetí a můžeme se koupat i za deště. :-)
- vysoká kvalita materiálu
- kvalitní lakování RAL barvami
- nekvalitní návod k montáži
- špatný okapový systém
- některé dírky na uchycení nesedí nebo si je musíme dovrtat
- Skleník vypadá stabilne
- Některá skla měla větší rozmer
- V nabídce na montáž nesouhlasí pozice na obrázcích s pozicemi v rozpisu. Doplnit více obrázků.
- pevná masivní konstrukce
- kvalitní 6 mm polykarbonát
- vzhled
- automatická okna v ceně
- delší doba montáže
- nedokonalý návod
Velmi kvalitní a pevný skleník, který vám bude soused závidět. Na montáž si to chce vzít tak týden dovču nebo větší partu lidí, kteří vám s tím za pizzu a pivo pomůžou. Velkou slabinou je montážní návod, který občas detailně popisuje nepodstatné věci a naopak ty důležité tam nejsou zmíněny nebo zobrazeny, takže je to místy docela bojovka. K montáži více nežli originální návod pomohlo nakonec video na youtube od nějakých borců z Litvy (skleník se tam nazývá "Šiltnamio Klasika Standart", stačí pohledat na YT). S tímto videem to postávíte jako prd, protože tam je vše podstatné, co v návodu chybí, vidět. Skleník vypadá poměrně dosti větru odolně, pro klidné spaní jsem však na dvou místech zajistil ocelovým lanem do zabetonované kotvy, ale pokud skleník nebudete stavět někde na vrcholu K2, tak to pravděpodobně nebude potřeba - silná kotevní "téčka" se zdají být velmi dobrou oporou celé stavby. Za mne dobrá volba.
Kvalita a technické řešení velmi dobré, krom usazení na místo a montáže střechy postaveno v jednom člověku. Řezání 6mm desek na rozměr svépomocí je boj, je ale pochopitelné, že přesné díly nelze dodávat vzhledem k pokaždé trochu jiné stavbě konstrukce. Lepší začít na zadní straně a tam si to nacvičit. Osvědčil se pevný nůž, za který se dá pořádně zabrat, odlamovací nůž se kroutil a lámal. Delší šrouby vyřešila flexa, nerovné hrany po řezu stříbrná páska, která je součástí balení (v popisu to není zřejmé), i když lepší je přikoupená ventilační, je pružná a kopíruje oblouk. Také se osvědčilo přikoupit skrytý metrážový obrubník a připevnit ho pod základnu skleníku, který by jinak seděl jen na povrchu hlíny - oddělil se tak více vnitřní a venkovní prostor.
skvělý návod, přesnost dílenského zpracování. Jen pozor - součástí balení nejsou kotevní prvky k základovému rámu, ale kutil si bez problémů poradí v hobby marketu
- Kvalita
Vynikající,super označené,přehledný návod,opravdu plná spokojenost nemám co bych vytkl snad jen ,že scházelo několik šroubů a matic,ale to se dalo pořešit.
Super,Děkuji Sviták
- Zatím nesestaveno
- Zvládne to snad každý, jen při dosazení základny a skleníku na základnu jsou potřeba alespoň 2.
- naprosto přesná skládačka.
- Trochu složitější návod, neškodilo by instruktážní video.
- Pomohlo by pár šroubků a matiček navíc. U dveří nám nešly zaklapnout postranní lišty, kdyby byly nařezány již předem, moc by to pomohlo.
- Stabilita
- Návod ke stavbě by mohl být kvalitnější
Skleník je kvalitní, jen mi u něho chybí základna. Musí být připravena podezdívka.
- robustní konstrukce, i při větším větru hezky drží
- skleníkuje, tedy funguje dle očekávání, máme 6mm poly
- možnost umístění přímo na zem bez nutnosti stavby podezdívky
- náročnější stavba
- těsnící guma by mohla být kvalitnější, je dost měkká a špatně se instaluje
Stavba skleníku je bez předchozích zkušeností celkem časově náročná. Skleník 8 x 3 jsme ve 4 lidech stavěli celé 2 dny, všechno jsme nestihli dodělat (jako okna a dveře), ale to nakonec nevadilo, to lze dodělat později.
Rozhodně doporučuji pořádné nářadí, šroubků je tam opravdu hodně. Jinak nás skleník mile překvapil svou opravdu pevnou konstrukcí, nejdříve to tak úplně nevypadá, ale jakmile se vše sešroubuje dohromady, tak to hezky drží. Co se týče řezání polykarbonátu na čelní díly, bylo by určitě příjemnější, kdyby byly jednotlivé díly na desce předkreslené, rozměřování zabralo hodně času. Navíc nakonec zcela zbytečně, protože poly se pak musí stejně oříznout podle konstrukce, jsou tam poměrně značné rezervy, ale v návodu to není zcela patrné, takže se člověk bojí, aby to nepokazil. Na řezání poly doporučuji pevnější a kvalitnější nůž + nějakou podložku. My si to na zahradě podkládali dřevěným prknem, ale něco většího a pevnějšího by asi vyhovovalo lépe.
Každopádně celkově palec nahoru, snad nám dlouho vydrží a pomůže vypěstovat hodně zeleniny.
- Malé problémy se sestavením,ale můj šikovný zeť si poradil.
- Trochu nesrozumitelný návod,něco si musí člověk domyslet.
Skleník postaven,už je i zasazeno.Drobnosti při stavbě jsme vyřešili.Postaveno za tři odpoledne,čistý čas 10 hodin.Stavěno ve dvou lidech,třetí spíš jen podával a přidržoval.
- Nedostatek matiček na smontování.
Nemám
- Snadná montáž
- Dostatek šroubů a matiček
- Těsnění
Návod je dostačující.
Bylo by fajn očíslovat tyče, ale nakonec jsem si je roztřídila a fixou očíslovala sama. Pak už to bylo snadné. Konstrukci jsem měla za jeden den hotovou. Nejdříve se zdála chatrná, ale po dokončení se hezky zpevnila.
Na opláštění už je třeba více rukou, hodila by se šablona oblouku, ale i s tím jsme si poradili. Těsnění je bída, dala jsem raději čirý silikon. Ani kličky se zámečky nejsou žádná hitparáda.
Zaplacená montáž odborných techniků doporučuji
- Kvalitní zpracování.
- Mohl by být lepší návod na instalaci.
Skleník super, jsme spokojeni.
- Nemám připomínky
Zobrazuji 301 - 320 ze 500 recenzí « Předchozí 1...14 15 [ 16 ] 17 18...25 Další »