Poradna VeGA 9500 STRONG 201 x 377 x 253 cm

Autor: | Vloženo: 01.02.2016 000 13:55 | Témata: Poradna VeGA 9500 STRONG 201 x 377 x 253 cm

Je to vhodný skleník do naší polohy, i když je vyroben v Číně ?

Na skleníky z Číny nejsou na netu dobré reference a rád bych koupil skleník, co něco vydrží a nerozpadne se při každém větru. Děkuji

  • František Kladiva - LIMES Litomyšl

    František Kladiva - LIMES Litomyšl

    1. února 2016

    Na to Vám opravdu těžko může někdo říci 100 % pravdu, staré české přísloví mluví o lišce, která si chválí svůj ohon. Výrobce českých skleníků Vám může říci, že žádný čínský skleník v našich podmínkách nevydrží, dovozce těchto skleníků Vám bude říkat, že s tím nikdy žádný problém neměl. Pravda je určitě někde uprostřed. Selský rozum by řekl, že je důležité před koupí čehokoli finančně náročnějšího najít nějakého (raději 2 či 3 ) zákazníka, který podobný výrobek má alespoň 2-3 roky a zjistit, jak je s ním po této době spokojen. Zkušený zahrádkář Vám určitě řekne, jak je se skleníkem spokojen. Vyzkoušejte si stabilitu skleníku, velikost dveří,.... Nehledě k mnoha dalším detailům, které by si měl člověk před koupí rozmyslet. K tomu co vše si rozmyslet mohou posloužit jako návod třeba i články "pořizujeme skleník", před pár lety zveřejněné v abecedě zahrady:
    http://abecedazahrady.dama.cz...
    http://abecedazahrady.dama.cz...
    http://abecedazahrady.dama.cz...
    http://abecedazahrady.dama.cz...

    V každém případě Vám přeji šťastnou ruku při výběru a mnoho pěstitelských úspěchů

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Petr V.

      4. února 2016 - Petr V.

      Dobrý den.
      Děkuji za odpověď a rady, rozhodl jsem se nakonec od hliníkové konstrukce s polykarbonátem ustoupit a kouknu se jinam.


    • Kumik

      2. března 2016 - Kumik

      Dobrý den.
      Já jsem si letos v zimě koupil také tento Skleník 3,77m dlouhý. Polykarbonát je na tom opravdu ten čínský s malinkýma bublinkama, vnitřní příčky prhnuté sem a tam - když ho člověk zmáčkne mezi prsty, tak je to něco jako vlnitá lepenka - sem zvědavej jak dlouho to vydrží. Na můj dotaz ohledně toho "průchodu zkušebnou TUW" mi ani dovozce za dva měsíce neodpověděl - takže tipuju, že zkušebnou prošel, ale certifikát nezískal !!!!!
      Jinak AL konstrukce vypadá docela bytelně a i šroubky jdou dobře dotáhnout (nestrhly se) - i když jsem tedy připravil zatím jen pár dílů.
      Na porovnání můžu popsat i PC kterej sem koupil na pařníček od BTGreen - ten je super. pevnej, tuhej, bez teček a s rovnejma příčkama uvnitř PC - dokonce i hrany jsou přesně rovné a tmavě modré - ne jako ten čínskej světle modrej a na krajích zvlněnej jakoby PC.
      Snad moje zkušenost někomu pomůže - až ho budu mít postavenej a ozkoušenej, tak napíšu víc.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.