Poradna Zahradní skleníky


Autor: | Vloženo: 29.03.2014 000 21:56 | Témata: Poradna Zahradní skleníky

Jaké pařeniště pro pěstování okurek?

Dobrý den, chci si pořídit první pařník v životě. Nevím jakou značku a tip vybrat?? Ráda bych si pořídila pařník na pěstování okurek. Dívala jsem se na recenze pařníků 200x40x60 a většina se shodla na lehkosti materiálu, křehkosti plastu a nutnosti dalších dodělávek na zabezpečení a větrání vrchních vík.

  • František Kladiva - LIMES Litomyšl

    František Kladiva - LIMES Litomyšl

    30. března 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    je to trochu těžká otázka, abych Vám něco řekl a přitom nechválil přímo některý z našich výrobků :-).
    Zásadní otázka je opravdu rozhodnout se, která velikost pro Vás bude nejlepší. Často si člověk vybere to nejlevnější, protože "stojí jen pár stovek" - jenomže pak zjistíte nejen to, že kvalita odpovídá ceně, ale i to, že je to tak maličké, že tam sadíte jen pár salátů a je to plné. Další otázka při výběru je i to, zda chcete klasické pařejiště - to zhamená, že mezi hlínou a vrchními deskami lze vytvořit výšku jen cca 10 - 15 cm, nebo zda chcete opravdu "miniskleníček", který je vysoký cca půl metru - tam ale ztratíte přednosti pařeniště. Často si lidé místo pařeniště koupí i vysoký záhon, který umožní jednoduché naplnění - znáte to "od našich babiček" - vyházela se hluboká jáma, dovnitř se dal koňský hnůj, sláma, případně třeba tráva či listí - navrch kvalitní kompost - a vše se to pak pařilo tak, že salát i ředkvičky rostly samy. Vysoký záhon umožňuje to, že můžete vytvořit totéž, jen se nekope výkop, ale vše se tvoří nad zemí - nemusíte se pak navíc ohýbat při okopávání. Navrch lze dát třeba desku polykarbonátu, či jenom folii.
    Nevím, zda jsem Vám moc poradil - snad alespoň pár myšlenek, abyste měla možnost si vybrat to, co opravdu budete potřebovat.
    Přeji krásný den a šťastnou ruku při výběru

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.